Sveriges Kommunikatörer satsar på årlig lönekartläggning för professionen kommunikation i samarbete med HR Commitment

 Kategori Nyheter

Kunskap om löner och förmåner är viktigt för att stärka och utveckla professionen kommunikation. Genom ökad transparens om arbetsvillkor och utvecklingsmöjligheter bidrar vi till mer jämlika förutsättningar för alla som arbetar med kommunikation, oavsett bransch eller sektor. Nu inleder Sveriges Kommunikatörer ett flerårigt samarbete med HR Commitment för att kartlägga lönebilden för olika funktioner och roller inom kommunikation.

– För Sveriges Kommunikatörer och våra medlemmar är det viktigt med kompetensbaserad lönesättning och goda utvecklingsmöjligheter. Genom denna årliga lönekartläggning som HR Commitment genomför kommer vi att kunna ge våra medlemmar aktuella fakta kring löneläget och övriga viktiga förmåner, säger Hanna Brogren, Generalsekreterare och VD på Sveriges Kommunikatörer.

Aktuell lönestatistik ger en bild av hur förutsättningarna ser ut och visar trender, likheter och eventuella omotiverade skillnader i hela landet. HR Commitment har under många år tagit fram lönestatistik för olika yrkeskategorier såsom bolagsjurister, HR och dataskyddspecialister – och nu också inom kommunikation.

– Vi är väldigt stolta och glada över det samarbete som vi nu inlett med Sveriges Kommunikatörer. Vi gör ofta intressanta iakttagelser i statistiken när vi gör en lönekartläggning inom en yrkesgrupp. Det är också viktigt att vi gemensamt skapar förutsättningar för att jämföra löneläget mellan olika yrkesgrupper och branscher, säger Manne Didehvar, VD på HR Commitment.

 

Manne och Hanna

Manne Didehvar, vd HR Commitment och Hanna Brogren, Generalsekreterare och vd Sveriges Kommunikatörer

Lönekartläggningen kommer att genomföras under tidig vår 2020.

 

 

Sveriges Kommunikatörer är en oberoende medlemsorganisation för alla som arbetar med kommunikation. Förutom regelbundna möjligheter att nätverka erbjuder de kompetensutveckling i form av utbildningar, workshops och seminarier. Läs mer om Sveriges Kommunikatörer här

Börja skriva och tryck på enter för att söka