Vi är stolta över vår profession och 20-åriga historia!

Executive Search, Rekrytering och Interimslösningar inom Juridik, Ekonomi & Finans, HR och Kommunikation.

Vår berättelse

HR Commitment grundades 2002 av entreprenörerna Anna Hellström och Erik Karlsson, båda med mångårig erfarenhet från ledande roller inom rekryteringsbranschen.

Ett team med personligt ansvar och engagemang för varje kund och kandidat
Det var passionen kring att med personligt engagemang och ett gediget nätverksarbete identifiera, presentera och matcha en talang till en drömarbetsgivare som var drivkraften bakom starten av HR Commitment. Anna Hellström, som är utbildad civilekonom, har bred erfarenhet från olika chefsbefattningar och är väl insatt i företagens behov av talanger som har den strategiska höjden med en operativ förmåga att säkerställa verksamhetens finansiella stabilitet. Erik Karlsson är jurist i grunden och har värdefull erfarenhet av och förståelse för juristbranschens utmaningar och möjligheter.

Fokus för verksamheten ligger på Executive Search, Rekrytering och Interimslösningar inom Juridik, Ekonomi & Finans, HR och Kommunikation. År 2008 startade HR Commitment arbetet med att ta fram årlig lönestatistik för ett antal branscher, bland annat i samarbete med Sveriges Bolagsjurister.

För oss handlar det om att kompetenssäkra våra kunders framtid

Idag är kompetensbrist det största hindret för tillväxt, konkurrenskraft och ett gott affärsresultat i många branscher. Vårt arbete syftar alltid till att hitta den kandidat som har bäst förutsättningar och potential för att lyckas och trivas i sin roll hos sin nya arbetsgivare. Därför ser vi till kandidatens faktiska färdigheter men också värderingar, motivation och beteenden för att matcha rätt kandidat med verksamhetens krav och behov.

Våra metoder och verktyg för att utvärdera kompetens och personlighet

Att definiera och utvärdera en kandidats kompetens och personliga egenskaper är svårt och komplext. När en rekrytering misslyckas beror det kanske på en felbedömning av personens kompetens, men oftare handlar det om en felmatchning av beteenden och personliga egenskaper. Vi arbetar med forsknings- och evidensbaserade psykologiska tester och analyser för att belysa och skapa medvetenhet kring personliga styrkor och svagheter. Våra välkonstruerade tester genererar objektiv information om individer och grupper på ett sätt som annars kan vara svårt att kvantifiera.

Vår styrelse

Personlighet

Personlighetsanalys ger en bild över hur en person arbetar, relaterar till andra, anpassar sig till nya utmaningar och hanterar problem samt hur de bäst motiveras.

Begåvning

Begåvningsanalys bedömer logisk analytisk förmåga och belyser den nivå av mental komplexitet som individen kan hantera i relation till sitt arbete, dvs en utvärdering av personens numeriska, verbala och spatiala förmågor.

Börja skriva och tryck på enter för att söka