Vill ni rekrytera entreprenörer eller wantreprenörer?

Vill ni rekrytera entreprenörer eller wantreprenörer?

Datum:

|

Först och främst, vad är skillnaden mellan en entreprenör och en ”wantreprenör”? En wantreprenör är, enligt en artikel från Entrepreneur Post, en person som vill bli en entreprenör men inte har tagit de nödvändiga stegen för att faktiskt bli en.

En entreprenör är en person som tar initiativ, är kreativ och innovativ, och driver en verksamhet med en vilja att skapa och leverera värde till sina kunder. De är villiga att ta risker, har entreprenörsanda och är passionerade om att uppnå sina mål.

En wantreprenör, å andra sidan, är en person som har idéer men saknar viljan och beslutsamheten att genomföra dem. De har ofta ursäkter för varför de inte kan starta sin verksamhet, som brist på tid, pengar eller erfarenhet. Wantreprenörer är rädda för att misslyckas, vilket hindrar dem från att ta de nödvändiga stegen för att starta sin verksamhet.

Så, vill du rekrytera entreprenörer eller wantreprenörer? Det är en fråga som vi ställer till våra uppdragsgivare när de har entreprenörskap bland kravprofilen.

Söker du efter entreprenörer eller personer med entreprenörsanda för en anställning, är det viktigt att leta efter personer som tar initiativ, är kreativa och passionerade om att uppnå sina mål. Det är också viktigt att hitta personer som är villiga att ta risker. Är din verksamhet redo och mogen för att hantera en entreprenör? Söker du däremot någon mer försiktig person som analyserar potentiella risker, då kanske en wantreprenör är rätt person.

Oavsett vem det är du söker, så hjälper vi dig gärna i att hitta rätt kandidat till just din verksamhet. Vi strävar alltid efter att förstå dig som uppdragsgivare, och din företagskultur. På så vis kan vi identifiera rätt kandidat för just ert behov.